BANDBIO- en PR-CHECK MET POPJOURNALIST JACOB HAAGSMA

Wil je een optreden of een recensie scoren? Dan moet je meestal een cd en een biografie van je band opsturen naar de zaal of naar het magazine. Het is dan vooral de tekst die de eerste kennismaking is tussen jouw band en de programmeur of journalist. Hoe kun je er dan voor zorgen dat die eerste indruk goed is en dat zij de naam van jouw band blijven onthouden? Popjournalist Jacob Haagsma (Leeuwarder Courant/ OOR) helpt jou en je band om de perfecte, pakkende biografie te schrijven. Want moet de bio in het Nederlands of Engels? En hoe interessant zijn alle bandwisselingen eigenlijk in een bio? Ook kan Jacob Haagsma je precies vertellen hoe je de kans vergroot dat een krant of weblog jouw persbericht plaatst.

Jacob Haagsma

Popjournalist Jacob Haagsma schrijft over popmuziek voor de Leeuwarder Courant, NRC Handelsblad en de OOR. Ook was hij freelance journalist voor NRC Next, Jazz, Blvd en Noorderslag. Haagsma schrijft over alle soorten muziek - voor OOR was hij dance-specialist - maar af en toe bespreekt hij ook film en beeldende kunst. Vorig jaar verscheen van zijn hand een boek over de Friese punkband Strawelte. Leuk weetje: Haagsma begon zijn carrière in de schoolkrant van het Bogerman College in Sneek, met een artikeltje over The Ex!

Lijkt het jou handig om de door jou geschreven teksten te laten checken door een professionele popjournalist? Meld je dan aan via frlpop@keunstwurk.nl.

terug

adres