ROCK ON ROLL: THE STORIES
met Anneke van Giersbergen en Bob Fosko


Tijdens Rock ON Roll: The Stories vertellen de pioniers van de Nederlandse popmuziek over hun ervaringen 'on the road' door de jaren heen. Op de muzikantendag POPid in Sneek vertellen Anneke van Giersbergen en Bob Fosko in geuren en kleuren over hun bestaan als artiest. Dit doen ze op de plek waar de meeste anekdotes hun oorsprong vinden: in de beruchte kleedkamer.

Bizarre, ontroerende en grappige herinneringen over het leven backstage, op hol geslagen groupies, de aandacht in de media en koelkasten vol drank. Maar ook verhalen over hun eigen muzikale inspiratiebronnen, het reilen en zeilen binnen een band en de keerzijde van het succes. In een intieme sfeer kan het publiek -dat om het echte 'oefenruimtegevoel' vast te houden op bierkratjes zit- luisteren naar de verhalen van de artiesten en uiteraard die vragen stellen waarop ze het antwoord al jaren willen weten.

Rock ON Roll: The Stories is een productie van het Productiehuis Oost-Nederland.

Anneke van Giersbergen

Anneke staat altijd garant voor lieve liedjes en onluisterende verhalen die je een kijkje gunnen in de beslommeringen van een band die de hele wereld over toert. Maar Anneke is meer dan lief en schuwt de betere verhalen over sex, drugs en rock'n'roll zeker niet. Zij heeft met The Gathering al uitgebreide tournees door Europa, de Verenigde Staten, Mexico, Chili en Rusland op haar naam staan en was te zien op alle grote festivals, zoals Parkpop, Lowlands, Pinkpop, Roskilde, Glastonbury en Sziget. Anno 2009 toert Anneke door Nederland en Europa met haar band Agua de Annique langs festivals en zalen. Afgelopen maand brachten ze hun derde cd uit: 'In Your Room'.

Kijk voor meer info over Anneke van Giersbergen op: www.aguadeannique.com

Bob Fosko

Na een aantal bandjes versleten te hebben, belandt Bob Fosko in 1988 voor een sessie in Studio Zwembad. De VPRO is enthousiast en zendt de sessie uit. De Raggende Manne is een feit en brengen zeven albums uit. Samen met Raggende Man Theo Slagter vormt hij het gelegenheidsduo Blunt Axe en hebben ze met de single 'Ben D'r Helemaal Klaar Voor' een grote zomerhit. Met Hakkûhbar helpt hij ondertussen de gabberscene om zeep. Aan het eind van zomer 1999 stoppen De Raggende Manne ermee. In de jaren daarna blijkt Fosko een culturele omnivoor die zijn sporen nalaat in de muziek, het theater, televisie, film en musical, als schrijver en als kunstenaar.

Kijk voor meer info over Bob Fosko op: www.bobfosko.nl

terug


adres